Registruotiems vartotojams     LT EN RU  
 
 
     

Mėsos patiekalai

Atsisiųsti valgiaraštį: LT EN RU DE IT
   
1429 m. sausį Lietuvos kunigaikščio Vytauto pilyje Lucke įvyko Europos valdovų susirinkimas. Visus išlaikė Vytautas, gausiai viskuo aprūpindamas. Neminint kitų gėrybių, kurias kuo stropiausiai surašė to meto istorikai, kas dieną buvo pjaunama po septynis šimtus jaučių, po tūkstantį keturis šimtus avinų, po šimtą stumbrų, briedžių ir kitokių žvėrių, o išgeriama po septynis šimtus statinių midaus, neskaitant kitų gėrimų. Paragaukime patiekalų nuo valdovų stalo ir mes:

Jautienos išpjovos, stirnienos ir alaus troškinys su morkomis, pastarnokais ir pievagrybiais
13.00 Eur
Jautienos kepsnys (Grilyje kepta jautienos išpjova su keptais baklažano, cukinijos ir paprikos griežinėliais, medaus ir vyno padažu bei bulvėmis su lupena)
19.00 Eur
Kiaulienos nugarinės kepsnys, patiekiamas su bulvėmis, keptomis cukinijomis bei pomidorais, pagardintais raudonėliu ir peletrūnu
10.00 Eur